Ucuz Davetiye Burada - Kapıda Ödeme - Kargo Bedava
ÇB’de ara Google ile ÇB’de ara
  Önemli Bilgi
Ana Sayfam Yap
 Web Sitesi Referanslarımız 
 
 
  Mine ÇAKIR;
  Nimetlerin İçinde Mutsuzluğ...
 
Sonsuz ikram sahibi Yüce Allah, yeryüzünü tüm insanların nefislerinin hoşuna gideceği şekilde yaratmıştır. Rabbimiz, yarattığı bu güzel nimetleri, insanların yaşadıkları ...
  oku
  tüm yazarlarımız için tıklayınız
 
. Fikir Köşesi
 
. Köşe Yazıları
 
. Güzel Türkçemiz
 
. Kıssadan Hisseler
 
. Röportajlar
 
. Şiir Perisi
 
. Tarih
 
 
 
izlenme: 2561 
|
Çaycuma Can Ev Dekor: İşimizi Seviyoruz ve Üretiyoruz. 22/07/2012
Fikir KöşesiRöportajlar
Çaycuma Can Ev Dekor: İşimizi Seviyoruz ve Üretiyoruz.

Can Ev Dekor Firma Bilgileri İçin Tıklayınız>>>

Denge Gazetesinin Can Ev Dekor  işletmecisi Tülay ve Can Yaman çifti ile yaptığı röportaj:

DENGE: Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

T.YAMAN: Ben 1980 doğumlu, evli, bir çocuk sahibi (İnşallah 2 ay sonra ikinci çocuğumuzu kucağımıza alacağız)Tülay Yaman’ım.14 yıldır çalışma hayatının içersindeyim. Eşimle beraber daha önceki çalışma hayatımızdaki tecrübelerimize dayanarak, 9 ay önce KOSKEP destekli bu iş yerini açtık. Fakat bir iş yeri açarken sermayesiz sadece KOSKEP desteğiyle bu iş olmuyor. İş yerinin içi dekore edilip, iş yeri için gerekli makineler alınıyor. Bunların faturasını ödüyor daha sonra bu giderlerin bir kısmını KOSKEP karşılıyor. KOSKEP’le tek başına girişimcilikte bulunulmaz. Ama yine de bir iş hayatına atılabilmek için bir nebzede olsa cesaret verir. Eşim Can ile beraber bu iş yerini açtık. Birbirimizin en büyük destekçisiyiz. Ben eşimi 14 yıldır tanıyorum ve 9 yıllık evliyim. Eşim Can perde dikim sektöründe 10 yıl çalışmış biri olarak bu işin ustası. Benimde bu sektörde bir geçmişim ve deneyimim var. Bende tecrübeliyim.

DENGE: Neden esnaflık hayatını seçtiniz?

T.YAMAN: Başka bir işle de uğraşabilirdim ama ben dikiş dikmeyi, bir şeyler üretmeyi çok seviyorum. Eşim Can ile beraber 14 yıllık bir çalışma hayatımız var. Bu sektörde de hayli deneyimliyiz. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde artık kendi iş yerimizi açmamız gerektiğini düşündük. Biz oturarak bilgisayar başında iş yürütecek insanlar değiliz. Bizim üretmemiz gerekiyor. Çalışmamız gerekiyor. Hareket etmemiz gerekiyor. Nitekim de öyle oldu. Bu yüzden de sevdiğimiz bir işe yöneldik. Ve bu sektörde esnaf olduk. İşimizde hem patronuz hem de ustayız. İşimizi seviyoruz ve üretiyoruz.

CAN YAMAN: Çaycuma’da Taç Perdenin dikiş eğitimini almış tek ustayım. Perde dikiş eğitimim var. Bu işte ustayım. Çaycuma Endüstri Meslek Lisesi’ndeki öğrenciler staj için bize geliyorlar. Çünkü bizde dikiş eğitim belgesi var. 

DENGE: Çaycuma’da esnaf olmanın zorlukları nelerdir?

T.YAMAN: Biz daha yeniyiz. Koşturmaktan ve çok çalışmaktan daha esnaf hayatından bir şey anlayamadık. Şöyle bir işini gözetlemelisin, hesabını, kitabını takip etmelisin. En ufacık bir şeyi göz ardı etmek büyük sorunlar doğurabiliyor. Bunun için işinin takipçisi olacaksın. İş yerinde her olağan bitenden haberdar olacaksın. Ben patronum deyip sadece masa başında oturmayacaksın. İşi bilecek, çalışacak, üretecek ve kazanacaksın.

DENGE: Çaycuma’da esnafın durumu nedir?

T.YAMAN: Bir esnafa bakıyorsun iyi, diğerine bakıyorsun kötü… Köklü ve yerli esnaf farkı belli oluyor. İnsanlar tekdüzeliğe alıştıkları için bu yerli ve köklü esnafı alışkanlık haline getiriyor. Fakat daha sonra insanlar zamanla bu tekdüzelikten sıkılıyor. Yeniliklere ya da değişikliklere yöneliyor. Bizlerde yeni girişimciler olarak yeni ürenler, modern tasarımlarla insanların ilgisini çekiyoruz. Çünkü biz güzel düşünüyor, güzel işler üretiyoruz. İyi bir eş ,iyi bir iş arkadaşı olarak…Bu yüzden tüketiciler tarafından tercih ediliyoruz. Çaycuma’da esnafın durumu artık tercih meselesi haline gelmiştir. Nerde yenilik, nerde güzel hizmet, nerde güler yüz orada müşteri…

DENGE: Küçük ilçelerde esnaf olmanın avantajı ve dezavantajı nedir?

T.YAMAN: Avantaj tanınmış olmak ve çevrenin olması… Küçük yerlerde yeni girişimcilerin tutunması daha  kolay. Bir metropolde böyle bir iş yeri açmış olsaydık hem maddi hem de manevi büyük sıkıntılar yaşardık. Belki de altından kalkamazdık. Oysa burada gerek benim çalışma hayatımdan olsun gerekse eşim Can ‘ın çalışma hayatından olsun belli bir çevremiz ve hazır bir müşteri potansiyelimiz mevcut. Bu durum bizim iş hayatımıza bir destek. Dezavantajı ise yine tanınmış olmak(gülümsüyor)…Tanıdık olunca kazancının altında indirimler yapmak zorunda kalıyorsun. Bu da seni sıkıntıya sokuyor.

DENGE: Esnaf ne istiyor?

T.YAMAN: Belediyenin bir kere olsun esnafı gezdiğini görmedim. Bir sıkıntınız var mı diye soran olmadı. Bir sıkıntın olunca kendin gidiyor, sorununu kendin halletmeye çalışıyorsun. Esnaflarda belli bir sınır olması gerek. Bu sınır bizim ilçemiz esnafında yok. O yüzden bazıları almış başını gidiyor. Aynı ürünü başka bir esnaf daha pahalıya satıyor. Diğeri ise daha ucuza satıyor. Bunlar kontrol altına alınmalı. Haksız rekabet önlenmeli.

DENGE: Kendinizden sonra örnek gösterebileceğiniz bir esnaf var mıdır?

T.YAMAN: Herkesin ticaret anlayışı çok farklı, herkes esnaf olamaz. Aynı sektörde de olsan bu farklı anlayışı görebiliyorsun.

DENGE: Sizi daha yakından tanımak istersek eğer hangi takımı tutuyorsunuz?

T.YAMAN: Ben Galatasaraylıyım, eşim Can Beşiktaşlı.

DENGE: En sevdiğiniz yemek hangisidir?

T.YAMAN: Eşim Can yaprak sarmasını çok sever ama ben meyve çok severim.

DENGE: En sevdiğin şarkı ve sanatçı kimdir?

T.YAMAN: Tarkan ve şarkılarını çok severim.

DENGE: Son olarak ne söylemek istersiniz?

T.YAMAN: Çaycuma’da esnaf olmak çok güzel. Sizlere de bu röportajınızdan dolayı teşekkür ederiz.

Bizlerde Denge Gazetesi olarak Can Ev Dekor’a işlerinde başarılar diler, bu hoş söyleşiden dolayı teşekkür ederiz.

RÖPORTAJ : DENGE GAZETESİ

 
Hata Raporlama: İçerikle İlgili Bir Hata Varsa Lütfen Raporlayın!
 
geri dön
sayfa başı
tüm konular
yazdır
tavsiye et
|
Yorum Bırakın
  SON EKLENENLER
CHP Çaycuma Belediye Başkan Adayı Bülent Kantarcı adaylığını değerlendirdi  
Çaycuma Can Ev Dekor: İşimizi Seviyoruz ve Üretiyoruz.  
A'dan Z'ye Acun Ilıcalı'nın bilinmeyenleri  
Amacımız; Bölgemizde daha iyi, daha büyük marketler açıp; vatandaşlarımıza daha üst düzeyde hizmet vermek  
Ekşioğlu Ticaret: 8 Ayda Çaycuma'da Zirvede  
Vadinin Adayı Ahmet Çolakoğlu  
Çaycuma'dan Saracoğlu'na bir insan hikayesi…  
Çaycuma'nın yükselen trendi: UÇAR SİGORTA  
 
 
tümü
 
   
 
 
 
 
Yukarı Çık
       
 
 
 
Site Yönetimi: Çaycuma Baskı Dünyası - www.ucuzdavetiyeburada.com / Proje Başlangıcı : © 2009 - ∞